CZ liga – liga jednotlivců

Míla

24.9.2009

Informace

Přečteno: 3043


Jako první se zatím rozjede CZ liga, což je liga jednotlivců. Jde o ligu Centra zábavy, která odstartuje od října s osmi až deseti účastníky.


Počet zájemců o CZ ligu se začíná blížit deseti, takže nastává čas ji začátkem října spustit. CZ liga je ligou jednotlivců, kteří hrají dvoukolově systémem každý s každým. Termín zápasů si domlouvají hráči individuelně. Zápasy se hrají v herně stolního tenisu Centrum zábavy, kde si hráči vyzvednou zápis o zápasu, který po zápasu vyplní a odebzdají v recepci.

Na každý týden bude vypsáno jendo kolo, v němž by měl být zápas odehrán. Zápas ale může být odehrán i v následujícícm týdnu. Pokud by hráči nestihli ani tento termín, je nutno požádat o odložení a zápas bude sehrán v týdnu pro dohrávky.

Povinnost kontaktovat soupeře má hráč uvedený na prvním místě, tzv. domácí. Pokud se jeden z hráčů nedostaví bez předchozí omluvy na domluvený zápas, kontumuje se výsledek v jeho neoprospěch. Čekací doba na zápas je 15 minut, v případě vyšší moc si prodlužuje na 60 minut, což je doba, do kdy se musí soupeř nějakým způsobem spojit se soupeřem nebo pořadatelem, pokud se nemůže dostavit z důvodu jím nezaviněných okolností. Při zpoždění delěím než 15 minut se hráči dohodnou, zda záopas sehrají hned nebo ho odloží. V případě odkladu zápasu je povinen stůl v herně uhradit ten hráč, z jehož strany dochází k odkladu zápasu.

Startovné do CZ ligy je 120,-- Kč, z čehož 20,-- Kč jde na režii soutěže a 100,-- Kč na ceny. Nečleni TTC Praha platí ještě členský příspěvek ve výši 60,-- Kč na kalendářní rok. Na základě svého členství v TTC Praha mají hráči slevu 5,-- Kč na hodinu na stůl.

Přihlášení do CZ ligy je právoplatně provedeno odevzdáním vyplněné přihlášky a zaplacením startovného.

Po spuštění CZ ligy budou dál nabírání zájemci, kteří budou zařazováni do 2. ligy, která bude spuštěna po získání dostatečného počtu zájemců o negozio cosplay ní (8 až 10). V okamžiku, kdy budou dvě ligy, bude vítěz 2. ligy přímo postupovat do 1. ligy a poslední z 1. ligy přímo sestupovat do 2. ligy. Dále předposlední z 1. ligy bude hrát baráž s 2. z 2. ligy, z níž vítěz bude hrát příští ročník v 1. lize a poražený v 2. lize. Baráž se hraje dvoukolově.

CZ liga se hraje podle pravidel stolního tenisu a soutěžního řádu část na čtyři vítězné sety. Další obecné podmínky o CZ lize najdete zde.



Zpět


Provozuje TTC Praha - klub rekreačního stolního tenisu
Vytvořil MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
27.07.2024

Pridat.eu